Omat uutiset

G30 tiedottaa

Ajankohtaista

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom varoittaa Traficomin nimissä lähetetyistä huijausviesteistä. Huijausviesteissä väitetään, että viestin saajalla on erääntynyt maksamatta oleva sakko. Kyse on kalasteluviestistä, jolla sinut yritetään saada klikkaamaan viestissä olevaa linkkiä ja luovuttamaan pankkitunnuksesi rikollisille.
Tällä viikolla kerromme mm. siitä, miten fyysinen turvallisuus on yksi tietoturvan keskeisimmistä tekijöistä ja suosittelemme valmistautumaan kvanttiturvallisiin salausalgoritmeihin siirtymiseen.
Klassiset julkisen avaimen salausmenetelmät ovat haavoittuvia riittävän tehokkaalle kvanttilaskennalle. Tämä tarkoittaa sitä, että näillä menetelmillä salattuja tietoja voidaan kerätä talteen nyt ja purkaa myöhemmin, kun riittävän tehokas kvanttikone on saatavilla. Haavoittuvien menetelmien korvaamiseksi on käynnissä useita kvanttiturvallisten algoritmien standardointiin tähtääviä hankkeita, ja ensimmäisten standardien odotetaan valmistuvan tänä vuonna. Kvanttiturvallisia toteutuksia (esim. Signal-viestisovellus) on jo tehty standardiluonnosten perusteella.