Omat uutiset

G30 tiedottaa

Ajankohtaista

CERT-FI nousi heti alkuvuosinaan tietoturvan näköalapaikalle. Kansainvälinen yhteistyö ja kansainvälinen verkkorikollisuus tuntuivat tietoturvatyön arjessa jo 20 vuotta sitten. Moni nykypäivän tietoturva-ammattilainen on saanut oppinsa CERT-FI:n maiden rajat ylittävien kuvioiden keskellä. Tällä kertaa kybereväistään kertovat F-Securen tietoturvallisuusjohtaja Erka Koivunen ja Harri Bryk, Euroclear Finlandin kyberturvallisuusjohtaja.
Huoltovarmuuskeskuksen Elintarvikehuoltosektorin poolisihteerit Markus Lassheikki, Jyri Valmu ja Lauri Kulonen toimivat tarkkailijoina Kyberturvallisuuskeskuksen Elintarvike-tiedonvaihtoryhmän kyberharjoituksessa. Laajaa huoltovarmuussektorin osaamistaan hyödyntämällä he tarkastelevat kyberharjoittelun etuja niin tiedonvaihtoryhmille kuin laajemmalle joukolle organisaatioita.
Tietoturvailmiöt ole omissa siiloissaan, vaan käsillä olevat tapaukset liittyvät usein toisiinsa. Tämä korostui jälleen toukokuussa. Pitkään vaivanneiden Android-haittaohjelmien reitti on lyhyt huijauksista ja tietojenkalastelusta jopa haittaohjelmiin.