Omat uutiset

G30 tiedottaa

Ajankohtaista

Tällä viikolla kerromme aktiivisesta huijauspuhelukampanjasta, josta olemme saaneet lukuisia ilmoituksia kansalaisilta ja organisaatioista. Kerromme myös kiristyshaittaohjelmista ja kuntasektorille suunnatusta HYÖKY-palvelusta.
Elokuussa kybersää oli jo syksyisen sateinen. Tietojenkalastelu oli hyvin vilkasta, ja Citrix Netscaler -haavoittuvuus johti useisiin tietomurtoihin Suomessa. Haavoittuvuuden hyödyntäminen vaikutti olleen nopeaa ja automatisoitua. Päivitykset olisikin hyvä asentaa mahdollisimman nopeasti aina kun niitä tarjotaan.
Kunnilla on keskeinen rooli ja tehtävä erilaisten julkisten palveluiden tuottamisessa. Kuntien tietoverkoissa käsitellään ja hallinnoidaan suurta määrää erilaista tietoa. Mitä enemmän yhteiskunnan palvelut digitalisoituvat, sitä tärkeämpää on kiinnittää huomiota sähköisten palveluiden, tietoverkkojen ja -varantojen kyberturvallisuuteen. Tärkein tietoturvateko on tiedostaa, mikä on organisaation nykyinen tietoturvallisuuden taso. Mitä tulisi kehittää? Tämän jälkeen pitäisi myös viedä läpi tarvittavat kehitystoimet.